Saltar al contenido

Si no es veu, no es pot prevenir

  Ahir les famílies vam poder gaudir d’una xerrada sobre la prevenció de les relacions abusives de la mà de la Mariona Ribas, formadora i psicòloga de la Fundació Vicki Bernadet.

  L’abús sexual infantil és un problema que afecta un 20% dels infants. Dit d’una altra manera, 1 de cada 5 infants al món pateix abusos sexuals infantils, sense distinció de classe, gènere o origen. D’aquests abusos, un 85% es produeix en entorns de confiança, inclosos els familiars. Malgrat la gravetat d’aquestes dades, aquesta xacra social encara suposa un tabú.

  La sessió es va enfocar en la detecció, la prevenció i la xarxa de comunicació, els 3 eixos bàsics que, com a famílies, podem treballar per reduir al màxim les possibilitats de que es doni una situació d’abús sexual infantil en el nostre entorn més proper.

  Respectar els drets dels infants (el propi cos, la intimitat…), garantir un entorn segur i de confiança, són coses que podem fer, sense grans canvis, només amb petites accions quotidianes i, sobretot, des d’un canvi de mirada. Cal deseterrar actituds i “tradicions” que tenim molt integrades i normalitzades i que, sense que siguem conscients, es poden convertir en els millors aliats dels abusadors.

  En aquest sentit, va ser una xerrada extensa i molt amable sobre un tema que no ho és gens. Una xerrada necessària perquè contribueix a obrir ulls, ofereix eines i dona respostes, posant així la llavor perquè es donin canvis socials importants i contribuint a garantir un futur millor per als nostres infants.

  Recordeu que aquesta sessió forma part d’un projecte que inclou activitats de prevenció també a les aules dins de l’horari lectiu. Podeu consultar tota la informació en aquest enllaç.

  Finalment, volem agrair a les famílies la seva assistència i a la Fundació i a la Mariona la seva feina.

  Deja una respuesta

  Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

  × L'AFA al Whatsapp!