Saltar al contenido

Sortides escolars més segures

Com ja va comunicar l’escola, aquest curs gaudirem d’un servei de transport escolar que garanteix que els autocars per a les sortides  escolars portaran sistemes de retenció infantil de 3 punts

Els autocars que es fan servir habitualment porten un sistema de retenció de 2 punts, amb un cinturó de seguretat ventral que, en cas d’accident, pot provocar lesions greus. En aquest sentit, la contractació de la nova empresa suposta un important avenç en seguretat.

Tanmtaix, per als infants que no arriben a una alçada de 135 cm és necessari col·locar elevadors als seients per tal que el cinturó els hi quedi a l’alçada adequada. A l’AFA estem contents de poder col·laborar amb aquesta millora i hem fet la compra dels elevadors necessaris perquè tots els infants hi viatgin segurs

El model d’alçador que es recomana per a autocars és el model PONY BABY del fabricant italià CAM. Es tracta d’un model homologat per la norma R44/04 que s’adapta a la perfecció a l’amplada dels seients dels autocars, té un bon guiat del cinturó ventral amb els recolza braços i a la part de dalt una pinça que permet posicionar bé el cinturó a l’espatlla en cas que els cinturons no siguin regulables en alçada, un dels aspectes fonamentals per la seguretat dels infants més menuts. 

Els sistemes de retenció de 3 punts suposen una millora que considerem necessària i, en aquest sentit, des de l’AFA volem agrair la implicació de totes les persones que l’han fet possible. 

Com a famílies també ens toca instar a les autoritats competents a posar fi al contrasentit existent entre les normes que regulen el transport individual de viatgers i el transport col·lectiu dels infants. Cal una normativa exigent i contundent que reguli el transport escolar amb les mateixes mesures de seguretat que s’exigeixen als vehicles particulars. 

Que les famílies i les escoles facin l’esforç de millorar les condicions de seguretat en què viatgen els infants no pot desviar el focus del greuge que suposa que siguin elles, i no les autoritats compentents, les que estiguin assumint la responsabilitat de posar remei al despropòsit normatiu actual.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

× L'AFA al Whatsapp!