Saltar al contenido

Higiene dental al menjador escolar

les seves dents, la seva salut

Rentar-se les dents a l'escola

Les famílies tenim la responsabilitat de vetllar per la salut dels infants. Avui sabem que rentar-se les dents és tan important com rentar-se les mans i treballem, des de que són nadons, perquè aquests hàbits s’incorporin de forma natural a tots els àmbits de la vida dels infants.

Però si bé la higiene és un dret de tots els infants que ha de garantir-se en tots els espais a totes les edats, sovint resulta complicat traslladar alguns hàbits a la pràctica, sobretot per als infants que no tenen autonomia suficient en espais on l’acompanyament és limitat.

En aquest sentit, des de l’AFA engeguem la campanya «Les seves dents, la seva salut», que té per objectiu:

  • Consolidar l’hàbit de la neteja dental en els infants de totes les etapes
  • Incorporar aquest hàbit a les rutines de l’espai de menjador escolar
  • Conscienciar tots els agents implicats en l’educació dels infants de la importància que té la higiene dental en la infància i els riscos per la salut que comporta no garantir-la.

En què consisteix la campanya?

A proposta de l’AFA, des de la Comissió de Menjador hem assumit el compromís de vetllar perquè rentar-se les dents després de dinar es consolidi com a un hàbit de salut bàsic per a tots els infants de l’escola que fan ús del menjador.

Els infants que es queden al menjador hauran de portar un necesser impermeable amb un raspall i pasta dentífrica adequada a la seva edat i, si ho necessiten, els i les monitores de menjador els hi acompanyaran a rentar-se les dents un cop acabin de dinar.

L’AFA facilitarà a les famílies sòcies que siguin usuàries de menjador un kit complet (necesser, pasta i raspall).

Què hem de fer les famílies?

Només cal afegir a la bossa que porten a l’escola cada dia el necesser impermeable amb el raspall i pasta dentífrica adequada per l’edat de l’infant. També caldrà revisar el necesser cada dia, traient el raspall, per assecar-lo i assegurar la seva neteja.

Aquesta campanya compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. 

Informació d’utilitat sobre la salut bucodental infantil

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

× L'AFA al Whatsapp!