Saltar al contenido

Les famílies porten el Bicibús a Viladecans

El divendres 22 d’abril, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de la Terra, va tenir lloc el primer recorregut del Bicibús a Viladecans.

L’AFA de la Mediterrània ha estat, juntament amb l’AMPA de l’escola Miquel Martí i Pol, pionera d’aquesta prova pilot a la ciutat. Després de l’èxit de convocatòria tot sembla indicar que tindrà un gran futur.

Què és i com funciona el Bicibus

El Bicibus és un projecte que organitza recorreguts segurs que permeten els infants anar a l’escola en bicicleta, acompanyats per persones adultes i en grup. Circular en grup és molt més segur que circular de forma individual i permet que generin, alhora, sinergies entre l’alumnat i les famílies, que un cop a la setmana gaudeixen d’una estona divertida, saludable i sostenible.

Els itineraris compten amb diversos punts i hores de trobada que, a tall de les parades d’un autobús, van aplegant el conjunt de persones que conformen “el pelotón”.

A Viladecans hem començat amb dues línies, la línia 1 que s’inicia al final de l’avinguda Olof Palme, i la 2, que surt de l’avinguda Josep Tarradellas amb Mare de Déu de sales. Totes dues línies acaben a l’Escola Mediterrània i conflueixen la parada ubicada al Parc de la Riera amb el carrer Calaceit.

Itinerari i parades de la línia 1

Recorregut línia 1

Itinerari i parades de la línia 2

Recorregut línia 2

Com participar-hi

Per participar-hi cal inscriure’s en l’APP app.bicibus.cat. Només cal fer la inscripció una vegada, per tant, si un divendres no podeu venir i us heu apuntat, cal que ho comuniqueu a l’AFA perquè les persones coordinadores no us esperin en la vostra parada.

Recordeu que els infants no poden anar sols, que és obligatori que portin casc i que cal respectar els horaris de les parades.

PARADES DEL BICIBÚS I  HORARIS

El recorregut es fa sempre per carrils bici i ciclocarrers.

Línia 1

  • V0 – Avinguda Olof Palme, davant hotel B&B – 8:25
  • V1 – Cúbic – 8:30
  • V2 – Avinguda Francesc Macià / Ctra. de Barcelona  – 8:35

 

Línia 2

  • V10 – Avinguda Josep Tarradellas – Mare de Deu de sales – 8:30
  • V20 – Mare de Deu de Sales – Doctor Reig – 8:35

 

Recorregut comú

  • V3 – Parc de la Riera / Calaceit– 8:40
  • V4 – Parc de la Riera / Avinguda Jocs Olímpics – 8:45
  • V5 – Escola Mediterrània / Escola Martí Pol – 8:50

En arribar a l’escola, per deixar les bicicletes dels infants que hi participen, l’ajuntament i les direccions dels centres ha habilitat zones d’aparcament a les escoles (val a dir que ni l’escola, ni l’AFA, ni l’Ajuntament són responsables dels possibles desperfectes que puguin patir els vehicles en aquestes zones).

El projecte bicibús a Catalunya

El projecte Bicibus.cat és un projecte comunitari i col·laboratiu, impulsat des de Canvis en Cadena, que implica tota la comunitat educativa per promoure el canvi d’hàbits en la mobilitat. Actualment compta amb més de 40 línies de bicibús, en més de 30 centres educatius, amb un conjunt de més 900 persones que fan cada setmana el recorregut a l’escola en bicicleta.

L’inici d’aquest projecte a Viladecans ha estat possible gràcies a les entitats impulsores Canvis en cadenaBiciclot i l’Oficina Metropolitana de la Bicicleta, de l’AMB, així com a la col·laboració de l’Ajuntament i els equips directius de les escoles Mediterrània i Miquel Martí i Pol.

Des de l’AFA Mediterrània agraïm a les entitats, els organismes i les famílies aquestes iniciatives, que representen i fomenten valors bàsics per al futur dels nostres infants: sostenibilitat, salut, cooperació i participació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

× L'AFA al Whatsapp!