Famílies obertes

open, shield, note

El paper de les famílies al guió de l’escola

Demà a les 17 h s’obren les portes de La Mediterrània per a les famílies de la ciutat. Les portes obertes són un aparador per a les escoles, que es vesteixen de gal·la per rebre els futurs estudiants, i sovint també per les AMPAs. Nosaltres mateixos, des de l’AFA, organitzem la recepció de les famílies, els hi oferim un petit detall, molt simbòlic, i un berenar amb productes fets a mà.

I la veritat és que és bonic. Més enllà de les gal·les que ens posem i del sabor dels pastissos que portem, formar part d’una activitat organitzada de forma voluntària, és bonic.

Les famílies voluntàries ens organitzem per col·laborar i els que tenim el compromís adquirit d’engegar i organitzar aquests tipus d’actes i esdeveniments, també tenim el privilegi de veure com gira l’engranatge en l’organització d’un esdeveniment que implica el voluntariat de les famílies. És encoratjador veure com surten endavant projectes que sobre paper semblen impossibles, tot gràcies a la il·lusió i a la solidaritat de les famílies.

La implicació de les famílies en l’escola ens il·lusiona i ens encoratja a continuar treballant. I quan parlem d’implicació ens referim a qualsevol tipus de participació. Des de portar un pastís, fins a organitzar tota una rua (que porta molt de temps donant-nos moltes alegries), passant per respondre a enquestes, compartir un contingut a Facebook, o enviar propostes de millora. Tot és implicació. Tot suma. Tot això ens converteix en el que som.

Les famílies tenim un paper al guió de la pel·lícula de l’escola. Només cal ser conscients de que no és un paper secundari, que sovint som protagonistes i que interpretar la nostra part de forma activa contribueix a la cohesió i al creixement de la comunitat educativa, alhora que nos llena de orgullo y satisfacción :-).

film, film roll, filmstrip

Imatges: Pixabay

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.