Saltar al contenido

Famílies sòcies.
Preguntes freqüents

COM DONAR-SE D’ALTA
Si no és el vostre primer any a l’escola, abans de donar-vos d’alta, comproveu que no tingueu carnet actiu o caducat. Per a fer-ho aneu al pas següent. En cas que no tingueu carnet, per donar-vos d’alta heu d’emplenar el formulari i seguir les instruccions per fer el pagament. afamediterrania.org/alta
 
COM ACCEDIR I CONSULTAR EL CARNET
 • L’enllaç al vostre carnet és afamediterrania.org/familia-socia/COGNOM1-COGNOM2
 • Heu de posar els cognoms dels infants, sense accents, separats per guió i canviant les Ñ per N.
 • La contrasenya d’accés és el vostre DNI (sense espais ni punts). Si teniu problemes per accedir-hi, contacteu amb nosaltres.
 
 
 COM RENOVAR EL CARNET
Accediu al vostre carnet a través de l’enllaç que us vam enviar per correu electrònic.
 • Si l’estat del carnet és vigent, no cal que feu res.
 • Si l’estat és «PENDENT DE RENOVACIÓ» o «CADUCAT» cal que feu clic a revisar i renovar les dades i feu el pagament tal com s’indica. Us recordem que un cop revisades les dades, l’enllaç al carnet queda inoperatiu fins que es valida el pagament al banc. Si teniu qualsevol dubte, contacteu amb nosaltres. 
 
Què és l’AFA?
L’AFA és l’associació que representa els drets i interessos de les famílies de l’escola. Està formada per les famílies sòcies i gestionada pel grup de persones voluntàries que trien les pròpies famílies sòcies.

La comunitat educativa de l’escola la formen l’alumnat, el professorat, les institucions (Ajuntament, Generalitat), i també les famílies. Per això és important que les famílies hi estiguin representades, tenim veu i, en alguns assumptes, també tenim vot.

Per què cal fer-se família sòcia?
Les famílies, a través de l’AFA, ens encarreguem d’assegurar l’existència de serveis imprescindibles que l’escola i les institucions no cobreixen. Entre d’altres
  • Activitats extraescolars
  • Casals i acollides
  • Menjador escolar 
  • Formació i activitats per a famílies
 
Per què cal pagar l’AFA?

L’AFA és una associació sense ànim de lucre, no guanya diners. Tanmateix, l’AFA té unes despeses fixes de manteniment (taxes, gestions, material, serveis) i organitza activitats i esdeveniments que necessiten finançament. Tot i que es demanen subvencions per a poder oferir més activitats, la font principal d’ingressos de l’AFA són les quotes de les famílies. Sense aquestes quotes, l’entitat no podria mantenir-se.

Quins beneficis tinc a canvi de la quota? 
La quota anual no és el preu d’un servei concret, no obstant, us dona dret a fer ús dels serveis que l’AFA gestiona en exclusiva (extraescolars, casal, acollides, activitats formatives, lúdiques i divulgatives) i ofereix descomptes i bonificacions en activitats de pagament. A banda, hi ha molts comerços i establiments que ofereixen descomptes i promocions especials a les famílies sòcies. 
 
Qui forma part de l’AFA?
Les famílies sòcies escullen al grup de persones voluntàries (junta directiva) que dirigirà l’activitat de l’AFA durant 3 anys. La junta directiva dirigirà l’acció de l’AFA en tot allò que li correspón segons els estatuts. Les famílies sòcies són les encarregades de controlar l’activitat de la junta, tant en l’àmbit econòmic com en la resta d’àmbits en què té competències. Totes les persones sòcies tenen dret a presentar candidatura per formar part de la junta directiva.
 
Vull formar part de l’AFA, com ho faig?
Posa’t en contacte amb l’AFA, sempre es necessiten mans. Pots triar el nivell d’implicació que vulguis: col·laborar de forma puntual només en alguns projectes o activitats, formar part d’un equip de treball d’una activitat concreta, o formar part d’una comissió estable (activitats, esdeveniments, menjador, etc). 
× L'AFA al Whatsapp!